jumpToMain

Korporativna odgovornost

Za bolju budućnost

Početna stranica Poduzeće Korporativna odgovornost

Dodana vrijednost & opskrbni lanci

U okviru proizvodnje naših sustava za razvrstavanje vrlo su nam važni kratki opskrbni lanci. Time doprinosimo smanjenju emisija CO2. Gotove dijelove kupujemo samo ako ih ne možemo sami proizvesti – a sami možemo proizvesti zbilja puno toga. Na proizvodnoj lokaciji u mjestu Halle ostvarujemo dubinu dodane vrijednosti višu od 80 %. Od svakog eura koji uložite u automat za komisioniranje GOLLMANN, dobrih 0,85 € ostaje u regiji unutar 75 km.

Sirovine & materijali

Materijale i sirovine koje upotrebljavamo nabavljamo od pomno odabranih dobavljača koji posluju odgovorno. Kada god je to moguće, upotrebljavamo oporabljive materijale. Tako su, na primjer, skladišni ormari naših sustava za razvrstavanje sasvim svjesno proizvedeni od oporabljivog čelika, a ne od sigurnosnog stakla.

Energija & mobilnost

S pomoću fotonaponskog sustava veličine 5000 m2 na krovu naše proizvodne hale u mjestu Halle (Saale) proizvodimo vlastitu energiju. Struja koju tako dobivamo od Sunčeve energije ne opskrbljuje zelenom energijom samo našu cjelokupnu proizvodnju i upravu, nego i našu kompletnu flotu električnih vozila na lokaciji.

Priroda & okoliš

Sadimo stabla – najmanje jedno za svaki ugrađeni GOLLMANN. To činimo sami zato što to znamo i želimo. Na terenu našeg pogona živi nekoliko pčelinjih zajednica koje marljivo rade na očuvanju naše prirode.